Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Danas će biti vrelo

U većini mesta u Srbiji danas se očekuje najtopliji dan ovoga leta - temperatura iznad 40 stepeni.

Od danas prskanje komaraca

Danas počinje prskanje odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha na području Novog Sada i prigradskih naselja i trajaće sve do 21. avgusta.

DS: Odbornička grupa jedinstvena

Novosadski odbor Demokratske stranke saopštio je da je Odbornička grupa "Izbor za bolji Novi Sad - Bojan Pajtić" u potpunosti jedinstvena i da "nijedan odbornik sa te liste neće izneveriti volju građana".

Odnošenje baštenskog otpada do 8. avgusta

Baštenski otpad će se u narednim danima odnositi iz Budisave, Šangaja, Stepanovićeva, Kisača, Satelita, Banatića po pozivu, Kaća, Rumenke, Sajlova, Adica, Avijatičarskog naselja i Grbavice - po pozivu.

Vasin: Smanjen broj nezaposlenih u Vojvodini

Ukupan broj nezaposlenih u Vojvodini je značajno smanjen u odnosu na prošlu i početak ove godine, što pokazuje da napori koje čine pokrajinska administracija i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) daju rezultate, izjavio je danas pokrajinski funkcioner Miroslav Vasin.

LSV tuži Maraša

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da će tužiti predsednika Gradskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije u Novom Sadu Slobodana Maraša.

URS: Bilo je krajnje vreme za Čankovu ostavku

Ostavka Nenada Čanka na funkciju predsednika Nacionalnog saveta za decentralizaciju prvi je i jedini konkretan korak koji je načinio za sve godine predsednikovanja, ocenio je član Predsedništva URS-a Slobodan Maraš.

Vojvodina bolja od Rapida

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u Novom Sadu bečki Rapid sa 2:1 (0:0) u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope.

Čankova ostavka zbog Vojvodine

Lider LSV Nenad Čanak podneo je ostavku na mesto predsedavajućeg Nacionalnim savetom za decentralizaciju zbog postupanja državnih organa prema Vojvodini.